Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii nu mai vin azi cu tractoarele în PMAN: Iată unde le-au parcat

Protestul cu tractoare al agricultorilor în Piața Marii Adunări Naționale ar putea fi amânat pentru ziua de luni sau marți. Asta au declarat fermierii pentru Sputnik Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Agricultorii anunță că nu vor aduce astăzi tehnica agricolă în centrul Capitalei. Asta a declarat pentru Sputnik sergiu Stefanco, fermier din raionul Căușeni. Deocamdată însă nu se cunoaște motivul care stă la baza acestei decizii. 

”O parte din tehnica agricolă am parcat-o pe șoseaua Hâncești, acolo unde am protestat anterior, iar o altă parte se află la Porțile Orașului. Urmează să avem o discuție și să stabilim când exact venim cu tehnica în Piața Marii Adunări Naționale să protestăm, fie luni, fie marți. Vom anunța public”, a declarat Sergiu Stefanco, agricultor din raionul Căușeni. 

La protestul din 2 decembrie fermierii le-au dat autorităților termen de 24 de ore pentru a-i invita la discuții și pentru a găsi soluții la problemele lor.

Video: Agricultorii din toată țara se apropie cu tractoarele de Chișinău
Agricultorii au cerut ca Parlamentul să nu accepte inițiativa Guvernului de a majora taxa TVA în agricultură de la 8% la 12%. Pentru că nu au fost auziți, ei au decis să iasă din nou la protest. 

La protestul de miercuri, ei s-au plâns și de faptul că nu au fost susținuți suficient în urma pierderilor suportate la culturile de grupa a doua afectate de secetă.

Atunci fermierii au votat unanim o declarație în care au cerut ca Parlamentului să oblige Guvernul să aloce mai multe resurse financiare pentru plata compensațiilor agricultorilor afectați de secetă, să identifice mijloace pentru majorarea semnificativă a Fondului de subvenționare și pentru instituirea accizelor la motorina.

Ei au solicitat și o întrevedere urgentă cu conducerea Parlamentului și fracțiunile parlamentare pentru a discuta despre revendicări.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova