Violența în rândul tinerilor continuă să persiste. Acest lcuru îl observă îndeosebi profesorii la școală – acolo unde copilul își petrece o mare parte a timpului.
Profesoara Lucia Caciuc-Roșioru susține că violența poate fi un obicei ce se învață de la alte persoane, o explozie de nemulțumire, o manifestare a comportamentului holeric, a lipsei de educație. În unele cazuri poate fi nevoie și de intervenția specialistului atunci când violența prezintă un simptom al unor divianțe serioase comportamentale.
"De multe ori părinții nu observă acest comportament violent și atunci rolul le revine pedagogilor. Violența este generată de un șir de factori, cel mai frecvent copiii sunt afectați de lipsa atenției din partea părinților și cumva încearcă să-și reverse nemulțumirea și agresivitatea", a declarat pentru Sputnik interlocutoarea.
În acest sens, profesorii au o misiune foarte importantă și anume cea de a educa în copii toleranța, înțelegerea, respectul și bunăvoința, a conchis Lucia Caciuc-Roșioru.
Despre alte măsuri pentru a preveni violența în rândul tinerilor aflați din interviul audio atașat.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova