Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor activa școlile și grădinițele din Capitală

În prezent, din cei peste 92 de mii de elevi din Capitală, 180 sunt diagnosticați cu COVID-19. În acest context, Primăria anunță că școlile din Chișinău nu vor trece la învățământul online și vor activa în continuare după modelul stabilit pentru acest an de studii.
Sputnik

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. Autoritățile locale anunță că în prezent 180 de elevi din Chișinău sunt infectați cu noul virus, iar 2 555 se află în autoizolare. Totodată, 2 703 elevi din 169 de clase studiază acum online. De asemenea, 149 de cadre didactice sunt diagnosticate cu COVID-19. 

Mai multe școli și grădinițe sunt în carantină

Primăria municipiului Chișinău anunță că școlile din Capitală vor continua să activeze conform modelelor alese la începutul anului școlar 2020 - 2021. Astfel, elevii din Chișinău nu vor trece la învățământul online, ci doar cei care se află în regim de autoizolare. 

Potrivit viceprimarului Capitalei Angela Cutasevici, în municipiul Chișinău activează în prezent 150 de instituții de învățământ primar și secundar. Totodată, peste 70% din numărul total al elevilor sunt prezenți zilnic în sălile de clasă.

„Noi pledăm pentru menținerea desfășurării procesului educațional după modelul ales de managerii școlari, la începutul anului de studii. Conform instrucţiunilor, pentru a evita apariția focarelor de infecții prin coronavirus, precum şi pentru siguranţa copiilor, vor merge în autoizolare doar clasele/ grupele, unde au fost atestate cazuri de COVID-19. Dacă numărul de îmbolnăviri printre cadrele didactice sau copii/elevi este mare și nu este posibilă organizarea procesului educațional în sala de clasă, se trece la Modelul VI (învățarea la distanță, inclusiv online). În prezent, îşi desfăşoară activitatea la distanţă doar 2 şcoli din cele 150", a precizat într-un comunicat de presă al Primăriei, Angela Cutasevici.

Totodată, autoritățile au menționat că, potrivit datelor disponibile în prezent, sursa principală de contaminare a copiilor/elevilor este familia, iar contactul cu persoane străine sau colegii de clasă este sursa secundară.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova