Cât costă euro și dolarul la bănci și cursul valutar BNM

Vă relatăm care sunt prețurile aplicate de băncile din Chișinău la convertirea euro și dolarului în acest weekend și care este cursul oficial al Băncii Naționale a Moldovei valabil pe 28 și 29 noiembrie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Cele mai importante bănci din Chișinău cumpără astăzi dolarul în medie cu 17,14 lei și îl vând cu 17,34 lei. Băncile cumpără euro cu 20,41 lei – 20,43 lei și îl vând cu 20,65 lei - 20,68 lei.

La cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru 27-29 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,23 lei, un euro – cu 20,51 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60,57 de bani, un leu românesc – cu 4,21 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22,79 bani.
Cât costă euro și dolarul la bănci și cursul valutar BNM

Euro s-a scumpit cu 5 bani în ultima zi lucrătoare a săptămânii, iar prețul dolarului și al leului românesc a crescut cu un ban. În creștere ușoară este și rubla rusească, în timp ce hrivna ucraineană scade nesemnificativ în cotațiile valutare oficiale.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova