Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conturile unei companii IT din țară, din nou sub sechestru

Conturile uneia dintre cele mai importante companii IT din țară au fost puse din nou sub sechestru. Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea primei instanțe, astfel peste 50 de milioane de lei se află iar sub sechestru. 
Sputnik

CHIȘINĂU 18 nov - Sputnik. O companie IT din țară este cercetată penal pentru spălare de bani. Astfel, în urma investigațiilor făcute de către ofițeri, care au început în octombrie 2019, instanța de judecată a pus sub sechestru bunurile companiei, mai exact 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute în conturi în suma de peste 50 milioane de lei. 

Procuratura Anticorupție, cu recurs la Apel în dosarul ”furtul miliardului”

La scurt timp, administratorul companiei IT a cerut instanței să ridice sechestru, pentru ca activitatea întreprinderii să poată fi deblocată. Potrivit unui comunicat de presă a Procuraturii Generale, compania trebuia să finalizeze o tranzacție de vânzare-cumpărare a acțiunilor de către un investitor austriac, ce a început înainte punerii sub sechestru a bunurilor.

Astfel, judecata a scos de sub sechestru conturile, iar procurorii anticorupție au centestat hotărârea. Curtea de Apel a decis să pună din nou sub sechestru bunurile de peste 50 de milioane de lei. 

Potrivit procuraturii, sechestru a fost pus pentru o eventuală confiscare a bunurilor obținute în urma splării de bani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova