Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Secția de votare din Budapesta va avea program diferit

Secția de votare din capitala Ungariei va fi deschisă pentru alegători pe 15 noiembrie doar până la ora 19:00. Iată care este motivul.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit în cadrul ședinței din această seară programul special al secției de votare din orașul Budapesta.

Aceasta va funcționa de la ora 07:00 până la 19:00, nu până la 21:00. Și asta pentru că în Ungaria este în vigoare un regim special introdus pentru a împiedica răspândirea infecției COVID-19, iar cetățenii nu au voie să se afle în afara locuițelor între orele 20:00 și 05:00. 

Decizia CEC a fost luată la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe și integrării Europene. 

Votul în diasporă: Ce se schimbă în turul doi de scrutin

Program special vor avea și secțiile de la Baku, Azerbaidjan, și de la Starsbourg, Franța. 

„La Baku programul va fi până la 18:00. Asta se explică prin starea de urgență în urma conflictului armat din Karabahul de Munte. La Strasbourg secția electorală va activa pana la 20:00, fiind impusă această restricție de starea epidemiologică”, a precizat astăzi ministrul de externe Aureliu Ciocoi în cadrul unei conferințe. 

Șeful diplomației moldovenești a remarcat că numărul secțiilor de votare de peste hotare a rămas la fel ca în primul tur de scrutin - 139. Oficialul a îndemnat alegătorii să respecte cu strictețe regulile antiepidemice din țările în care se află, pentru a evita penalizarea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova