Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Crește numărul cazurilor de COVID: Se vor închide școlile?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", secretarul de stal al Ministerului Sănătății, Natalia Grâu, a vorbit despre posibilitatea reînchiderii școlilor și trecerea la învățământul exclusiv online, în cazul în care numărul cazurilor de COVID va crește semnificativ.
Sputnik
Crește numărul cazurilor de COVID: Se vor închide școlile?

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, Natalia Grâu a menționat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat documentul care instituie codurile de alertă și măsurile care se impun. În acest sens, decizia cu privire la închiderea instituțiilor de învățământ s-a descentralizat. Cu alte cuvinte, chiar dacă în contextul epidemiologic se va lua o astfel de decizie, ea nu va fi una națională, ci locală - va fi luată în fiecare localitate, în funcție de situație.

COVID - 19 în Moldova: COD ROȘU în 35 de raioane și municipii
"Decizia se va lua la nivel teritorial, însă aceasta trebuie să fie foarte bine analizată. Perioada în care am revenit la școală a demonstrat că nu copiii sunt cei mai afectați. Ei suportă destul de bine această infecție. Ar fi mult mai periculos ca aceștia să fie lăsați nesupravegheați acasă. Cu certitduine, dacă se respectă aceste norme de sănătate, dacă le asigurăm acest mediu protectiv, școala își poate continua activitatea în liniște", a explicat Natalia Grâu.

Cei mai vulnerabili sunt pedagogii, susține sectretarul de stat. Astfel, autoritățile iau în calcul toate scenariile și pregătesc toate condițiile în cazul în care se va lua decizia de a trece la regimul de învățământ online în unele instituții.

De menționat este că din numărul total de 1 240 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal, în 1 227 de instituții procesul educațional se desfășoară cu aplicarea diverselor forme de organizare a studiilor. 13 instituții și 305 clase se află în continuare în carantină. Numărul elevilor la care s-a confirmat COVID-19 a ajuns la 291, iar cel al cadrelor didactice este de 384. De asemenea, 6 882 copii și 382 profesori se află în izolare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova