Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un judocan cucerește Budapesta, iar Cuțelaba ratează revanșa

Debut de excepție pentru judocanul Petru Pelivan la un competiție de anvergură printre seniori. Sportivul de 20 de ani a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Budapesta.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. El a obținut 4 victorii în categoria de greutate 73 kg, fiind învins doar de canadianul Arthur Margelidon. În meciul pentru medalia de bronz, Petru, clasat pe locul 126 în clasamentul mondial, a dispus în mod surprinzător de suedezul Tommy Macias, locul 7 în lume. ”Chiar dacă obținea și locul 5 era un rezultat foarte bun pentru Petru”, a declarat pentru Sputnik, președintele Federației Moldovenești de Judo, Andrei Golban.

Anul trecut, Petru Pelivan a cucerit aurul la Cupa Europei de tineret, iar în 2017 a obținut argintul la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

În aceiași categorie de greutate la Budapesta a evoluat și Victor Sterpu, care are șanse să evolueze la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a cedat încă din prima luptă în fața bulgarului Mark Hristov.

Un adversar tare în prima rundă l-a avut și Denis Vieru, la 66 kg. El a fost învins în timpul suplimentar de georgianul Bagrati Niniashvili. În schimb, Cătălin Marian (81 kg) a câștigat două lupte, iar Vadim Bunescu (66 kg) și Nicon Zaboroșciuc (81 kg) au obținut câte o victorie.

În Emiratele Arabe Unite a avut loc meciul revanșă între Ion Cuțelaba și rusul Magomed Ankalaev, în cea mai tare promoție de arte marțiale din lume, UFC. Degeaba s-a pregătit Ion pentru revanșă, fiind învins încă din prima rundă. Luptătorul moldovean a fost trimis în knock-out.

O victorie superbă a obținut-o cel mai titrat luptător rus, Habib Nurmagomedov. El nu i-a lăsat șanse americanului Justin Gaethje. După luptă, Habib a anunțat retragerea, după 29 de victorii din tot atâtea posibile.