Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine i-a felicitat pe chișinăuieni după Liturghie

După Sfânta Liturghie, chișinăuenii au fost felicitați, din scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”, de Mitropolitul Vladimir, președintele Igor Dodon și primarul Ion Ceban. Astăzi se împlinesc 584 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. După Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din centrul capitalei, în scuarul catedralei a fost inaugurată sărbătoarea creștină Acoperământul Maicii Domnului, cu genericul „Rugă pentru sănătate”.

VIDEO - Cum se desfășoară Hramul Orașului Chișinău

Sputnik Moldova transmite live evenimentele.

Mitropolitul Vladimir, președintele Igor Dodon și primarul Ion Ceban i-au felicitat pe chișinăiueni cu prilejul Hramului Capitalei și pe toți creștinii cu prilejul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului. 

„Ne vom ruga lui Dumnezeu, ne vom ruga Maicii lui Dumnezeu, pentru ca să ne ocrotească cu Acoperământul ei”, a spus Mitropolitul Vladimir.

„Trecem printr-o perioadă dificilă, de pandemie, dar cu credință în suflet vom trece și prin aceste încercări”, a spus, la rândul său, Igor Dodon.

Șeful statului i-a îndemnat pe chișinăuieni să fie optimiști, să aibă credința că lucrurile se pot schimba în bine, menționând că, în opinia sa, „fiecare locuitor al capitalei vede schimbările care au loc de zi în Chișinău”.

„Vreau să vă doresc tuturor sănătate, sănătate familiilor Dvs. și Doamne, ajută!”, a spus Igor Dodon.

 „Astăzi este o zi în care vreau să spun „La mulți ani, Chișinăul nostru drag!”. Astăzi avem o zi specială. Aducem un omagiu și recunoștință Maicii Domnului, protectoarea orașului nostru”, a menționat în mesajul său primarul Ion Ceban.

Acoperământul Maicii Domnului sau Hramul Chișinăului: Istorie și semnificație

Edilul capitalei a adăugat că Hramul Chișinăului „este un prilej frumos pentru a ne dori unul altuia sănătate și prosperitate”.

„Avem încrederea în ziua de mâine, avem încrederea că vom reuși. Împreună vom reuși”.

Programul activităților a început la ora 08:00, cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și va continua până seara târziu.

La ora 12:00, în scuarul Catedralei mitropolitane va începe un recital de muzică și tradiție populară al Formației etno-folclorice „Plăieșii”. La fel, va fi organizat programul de muzică veche orășenească și lăutărească susținut de tarafuri tradiționale. Ca și în alți ani, va fi organizat târgul meșterilor artizani cu genericul „Tezaur Folcloric”, cioplit în lemn, floristică, ceramică, împletit din fibre vegetale, țesut artistic, port popular.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova