Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Centrul „Vector” a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat înregistrarea celui de-al doilea vaccin rusesc - este vorba de vaccinul dezvoltat de Centrul Vector din Novosibirsk.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Centrul „Vector” din Novosibirsk a înregistrat al doilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului, a declarat președintele Vladimir Putin, la începutul ședinței cu membrii Guvernului, informează RIA Novosti.

Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI

Medicamentul este sigur, primele 60 de mii de doze vor fi produse în viitorul apropiat, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova.

Șeful statului a adăugat că Golikova și șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, au fost deja vaccinați cu noul vaccin, în cadrul studiilor clinice.

Acesta este al doilea medicament rus pentru prevenirea noului virus, primul - „Sputnik V” - a fost înregistrat la mijlocul lunii august.

De asemenea, se lucrează la crearea unui vaccin viu de la Centrul Ciumakov pentru Cercetare și Dezvoltare a Preparatelor Imunobiologice din Academia Rusă de Științe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova