Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Focar de CIVID la laboratorul de testare din Tiraspol

Specialiștii urmează să clarifice cauzele infectării – neglijența angajaților sau defecțiuni ale echipamentului.
Sputnik

Tiraspol, 8 oct – Sputnik, Irina Leahova. Șase angajați ai laboratorului pentru SIDA, în baza căruia se fac testările la COVUD-19, s-au infectat cu noul coronavirus. De menționat că aceștia activau în trei ture diferite, astfel că întreg colectivul instituției a intrat în carantină. Despre această situație a fost anunțat în cadrul ședinței grupului operativ, care a fost condusă de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski.

”Pentru a nu admite inactivitatea laboratorului, a fost luată decizia de a trimite la acest obiectiv, pe termen de o lună, un grup de biologi cu experiență din cadrul Departamentului de medicină legală din Transnistria”, a comunicat serviciul de presă al liderului transnistrean.

Nu doar în spitale! Unde vor fi tratați bolnavii de COVID-19
În prezent sunt investigate cauzele infectării în masă a angajaților laboratorului. Specialiștii încearcă să afle dacă este vorba de neglijență unor angajați, care a fi dus la infectare, sau de anumite nereguli în funcționarea echipamentelor.

”Specialiștii verifică starea hotelor, filtrelor, și altor elemente tehnice din dotarea laboratorului”, precizează sursa.

Departamentul de Sănătate din regiune informează că au mai fost deschise alte patru cabinete pentru efectuarea testelor la COVID-19. Este vorba de filialele Centrului medical ”Tiramed” de la Bender, Grigoriopol, Dubăsari și Râbnița. Centrul colaborează cu laboratorul din Chișinău și efectuează testele cu plată.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova