Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă trei lucrători medicali au murit din cauza COVID-19

Sistemul medical continuă să piardă angajați din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Încă trei reprezentanți ai domeniului sănătății au decedat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Medicul neurolog Liudmila Smirnova în vârsta de 65 ani a pierdut lupta cu COVID-19.

Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a precizat pentru Sputnik Moldova că doctorul a fost internat în data 20 iulie la Spitalul Clinic Republican, iar pe 12 august testul a arătat că nu mai are COVID-19. Totuși, infecția a i-a lăsat sechele - a acutizat alte afecțiuni, așa că medicul a decedat. Mai bine de 35 de ani, Liudmila Smirnova a activat la Institutul Mamei și Copilului din Capitală.

Din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, a decedat și medicul Ion Vasilache, în vârstă de 78 ani, director al Centrului de Sănătate Rudi din Soroca. El a fost internat în data de 22 septembrie la Spitalul Raional Soroca. Ministerul Sănătății și comunitatea academică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au transmis condoleanţe familiei, rudelor și colegilor lui Ion Vasilache. 

Deși Ministerul Sănătății nu a oferit detalii, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” anunță că dimineață a decedat și asistenta medicală Liubovi Lupașco, în vârstă de 59 de ani, care a activat în cadrul Centrului de Sănătate din Vadul lui Vodă. Astăzi, au decedat 14 persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În total, de la începutul pandemiei, 1 301 pacienți și-au pierdut viața. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova