Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel l-a vizitat în secret pe Navalnîi la clinica Charite

Cancelarul i-a făcut o vizită la spital opozantului rus în condiții de secretizare absolută, scrie presa germană.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a vizitat în secret pe Alexei Navalnîi atunci când acesta era tratat în clinica Charite din Berlin, a comunicat publicația săptămânală Spiegel, cu referire la propriile surse, informează RIA Novosti.

”Potrivit informației Spiegel, cancelarul l-a vizitat pe politicianul de opoziție în condiții de secretizare absolută, atunci când acesta se afla pe patul de spital în clinica berlineză Charite”, se arată în comunicatul publicației.

Expert: Trump nu vrea să se amestece în cazul lui Navalnîi
Aleksei Navalnîi a fost internat de urgență în spitalul din Omsk pe 20 august, după ce s-a simțit rău în avion. Medicii ruși l-au diagnosticat cu tulburări metabolice, care au provocat o scădere a glicemiei. Deocamdată nu se cunosc cauzele acestei stări. În sângele și urina lui Navalnîi nu au fost descoperite substanțe toxice.

Ulterior, acesta a fost transportat în Germania. La începutul lunii septembrie, guvernul german a declarat că cetățeanul rus a fost otrăvit cu o substanță toxică din grupul “Noviciok”. Moscova i-a solicitat Berlinului să-i ofere mai multe informații despre rezultatele analizelor de laborator, însă nu a urmat niciun răspuns.

Clinica Charite din Berlin a anunțat pe 7 septembrie că Navalnîi a fost externat, iar starea lui este satisfăcătoare, medicii nu exclud însănătoșirea deplină a acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova