Cât costă euro și dolarul: Prețul la bănci și cursul BNM

La final de săptămână, prețul euro a scăzut cu 12 bani în cotațiile oficiale. Cursul valutar oficial anunțat pentru vineri, 18 septembrie, ultima zi lucrătoare a săptămânii, este valabil și în weekend, pe 19 și 20 septembrie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru 18-20 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,63 lei, un euro – cu 19,62 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,04 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

Cât costă euro și dolarul: Prețul la bănci și cursul BNM

La sfârșit de săptămână, leul moldovenesc s-a depreciat ușor doar în raport cu dolarul american.

De ce cursul rublei rusești este atât de mic în Moldova

În rest, toate principalele valute de referință au un trend descendent în cotațiile oficiale. 

Dolarul american a urcat în cotațiile BNM, dar și-a păstrat prețul anterior. Euro s-a ieftinit cu tocmai 12 bani la cursul valutar oficial. Cu doi bani a scăzut și prețul leului românesc. Prețul rublei rusești și al hrivnei ucrainene a rămas neschimbat la cursul BNM.

Cele mai importante bănci din Chișinău cumpără zilele acestea dolarul cu 16,53 - 16,55 lei și îl vând în medie cu 16,72 lei - 16,73 lei. Băncile cumpără euro cu 19,58 lei – 19,63 lei și îl vând cu 19,83 – 19,84 lei.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova