În raionul Telenești, mai multe stații de așteptare a transportului public au fost transformate în adevărate opere de arte. Elevii de la Școala Raională de Arte Plastice "Nicolae Moisei", ghidați de profesorii lor, au pictat pe pereții stațiilor lucrări impresionante, ce bucură ochii fiecărui trecător.
Potrivit profesoarei de pictură Olga Mardari, care este și una dintre inițiatoarele proiectului, tematica picturilor este legată de râul Ciuluc, ce trece prin raionul Telenești. Proiectul "Ciuluc - râul care ne unește" a fost inițiat de Asociația Obștească "EcoVisio", care a oferit materialele și ustensilele necesare pentru realizarea proiectului.
"Scopul acestui proiect este de a sensibiliza populația asupra problemelor de mediu, poluării apelor. Prin desenele copiilor ne dorim să arătăm cât de frumoasă și deosebită este natura și cât de important este să o protejăm. În plus, ne dorim ca satele Moldovei să devină mult mai atractive prin asemenea proiecte", a declarat pentru Sputnik Olga Mardari.
Prima stație pictată a fost în satul Mândrești, iar în procesul de lucru a fost implicată o echipă de 12 persoane. În viitorul apropiat, elevii și profesorii urmează să picteze alte patru stații din raionul Telenești.
Proiectul urmează a fi extins și în alte raioane. Și se pare că cei care primii vor prelua acest concept sunt locuitorii raionului Sângerei, a mai adăugat profesoara.
De menționat este că acesta nu este primul proiect realizat de Școala Raională de Arte Plastice "N. Moisei" din Telenești. Recent, elevii instituției au organziat o expoziție inedită în satul Ciulucani: "Dor țesut în păretare!". Peste o sută de modele de covoare cu o cromatică deosebită au fost expuse la poarta fiecărei gospodine, fiind admirate de către toți sătenii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova