Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încă un candidat la prezidențiale a depus lista cu semnături la CEC: Cine este acesta

Unul dintre candidații la funcția de președinte a depus joi lista completă cu semnături pentru înregistrarea sa în cursa electorală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 10 sept- Sputnik. Andrian Candu, însoțit de alți membri ai Grupului Pro Moldova, a mers astăzi la CEC unde a depus lista cu 25 de mii de semnături adunate în susținerea sa.

Igor Dodon, după ce a depus actele la CEC: Moldova are nevoie de un lider cu caracter
Candu le-a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat să colecteze semnăturile, dar și cetățenilor care au semnat.

Andrian Candu a mai fost întrebat de către jurnaliști care este cel mai de temut contra candidat al său.

”Problemele cu care se confruntă oamenii și dificultățile din țară. Ca și în orice competiție, să câștige cel mai bun și cel care are încrederea cea mai mare a cetățenilor. Îmi doresc să fie o competiție a ideilor, a politicilor, a experienței și echipei”, a mai spus Candu.

Până acum, au depus listele cu semnături la CEC liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat mai multe grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea candidaților la funcția de președinte al țării. Este vorba despre actualul președinte Igor Dodon, Tudor Deliu, Maia Sandu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Violeta Ivanov, Constantin Oboroc și Ion Costaș. 

CEC atenționează alegătorii: Când expiră termenul pentru înregistrarea prealabilă
CEC a stabilit anterior și ordinea înscrierii în buletinul de vot a primilor doi candidați la funcția de șef de stat. Astfel, liderul formațiunii Partidul Nostru ar putea fi primul în buletin, conform tragerii la sorți organizate de CEC, iar al doilea în buletinul de vot ar putea fi Andrei Năstase. 

Ordinea va fi schimbată doar în cazul în care CEC va respinge listele prezentate de cei doi pretendenți la fotoliul de șef de stat. Conform prevederilor legale, în termen de 7 zile din data depunerii, Comisia urmează să examineze setul de documente, să verifice listele de subscripție prezentate și să decidă dacă vor fi sau nu înregistrați candidații respectivi. 

Alegerile prezidențiale se vor desfășura în data de 1 noiembrie 2020. Din data de 1 septembrie pot fi depuse actele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru candidații la funcția de președinte. Acestea urmează să aibă între 25 și 100 de membri care vor colecta semnături în susținerea candidatului la alegerile prezidențiale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova