Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Slovenia-Moldova: ”Tricolorii”, față în față cu unul dintre cei mai buni portari din lume

Misiune dificilă pentru jucătorii selecționatei Moldovei în meciul din această seară cu Slovenia, din etapa a doua a Ligii Națiunilor.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 sep – Sputnik, Ștefan Ursu. După ce au înscris un gol în duelul cu Kosovo, scor 1-1, ”tricolorii” vor trebui să tragă tare pentru a reuşi să marcheze şi în poarta lui Jan Oblak.

Selecționata Moldovei obține primul punct în Liga Națiunilor

Jan Oblak este considerat unul dintre cei mai buni portari la ora actuală, fiind cotat la 80 de milioane de euro. Aceasta este de 8 ori mai mult decât întreg lotul naţionalei Moldovei, conform site-ului Transfermarkt.com. Oblak, în vârstă de 27 de ani, a câștigat Liga Europei cu Atletico Madrid și a disputat o finală de Champions League. El a fost desemnat de patru ori cel mai bun portar al sezonului în Primera Division.

Slovenia, care a jucat la trei turnee finale de Campionat European sau Mondial, are în lot și fotbaliști din campionatele Italiei, Turciei sau Rusiei.

”Vom face tot posibilul să obținem un rezultat pozitiv. Vom ieși în teren doar cu gândul să acumulăm cele 3 puncte. Deja totul depinde doar de noi”, a declarat atacantul Ion Nicolăescu, autorul golului în meciul cu Kosovo.

”Tricolorii” au avut puțin timp de refacere. Naționala Moldovei a ajuns vineri la Ljubljana, după 450 km parcurși cu autocarul, de la Parma, unde a avut loc partida cu Kosovo, până în capitala Sloveniei. La primul antrenament, Cătălin Carp și Oleg Reabciuk s-au pregătit după un program individual, din cauza accidentărilor suferite în meciul din 3 septembrie.

Meciul Slovenia – Moldova se va juca în această seară de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct la Prime. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Franța condusă de Jerome Brisard.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova