Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De Ziua Independenței Ucrainei, Igor Dodon vine cu un mesaj către Volodimir Zelenski

Igor Dodon reconfirmă poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. De Ziua Independenței Ucrainei, președintele moldovean i-a transmis omologului să ucrainean un mesaj de felicitare.

"Transmit felicitări cordiale președintelui Volodimir Zelenski, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, cu ocazia sărbătorii naționale a Ucrainei – Ziua Independenței", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

"Folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că Republica Moldova este un bun vecin și prieten sincer, care împărtășește bucuria realizărilor obținute de Ucraina în procesul de edificare și consolidare a unui stat european modern și prosper", a mai afirmat Igor Dodon în mesajul său de felicitare adresat lui Volodimir Zelenski.

"Progresul obținut poartă o semnificație suplimentară, având în vedere acea etapă extrem de complicată prin care trece Ucraina în eforturile sale consecvente de reintegrare a țării. Exprimându-mi ferma convingere în identificarea unei căi de soluționare pașnică și durabilă pentru depășirea, cât de curând, a acestor evoluții provocatoare, vreau să reconfirm poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei", a menționat Igor Dodon.  

El s-a referit și la perspectivele relațiilor moldo-ucrainene.

"Totodată, doresc să reafirm determinarea de a dezvolta și aprofunda relațiile tradiționale de prietenie, bună vecinătate și cooperare reciproc avantajoasă dintre țările și popoarele noastre", a conchis președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova