Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării

Lukașenko a anunțat astăzi că a convenit cu președintele rus asupra acordării unui ajutor în asigurarea securității țării, în caz de necesitate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu liderul rus Vladimir Putin asupra acordării unui ajutor pentru țara sa, la prima solicitare, în problema asigurării securității.

Putin și Lukașenko au discutat la telefon situația din Belarus

Șeful statului belarus a făcut acest anunț sâmbătă, în cadrul ședinței Centrului de Control Strategic al Ministerului Apărării al Belarusului, transmite agenția Belta. Totodată, Lukașenko a făcut trimitere și la acordurile între cele două țări în cadrul Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectivă (OTSC) și Statul Unional.

“Când este vorba de o componentă militară, avem un acord cu Federația Rusă în cadrul OTSC și Statul Union. Anume aceste momente corespund prevederilor acestui acord. Iată de ce astăzi am avut o discuție lungă și detaliată despre situația existentă cu președintele Rusiei. Am fost chiar mirat cât de informat este despre ceea ce se întâmplă”, a menționat Lukașenko.

“Și noi am convenit cu el (Vladimir Putin n.r.): la prima solicitare din partea noastră, va fi acordat un ajutor multilateral pentru asigurarea securității Republicii Belarus”, a declarat Lukașenko.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova