Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arborii de pe două străzi din Capitală vor fi tăiați: Vezi motivul

Primăria municipiului Chișinău anunță că mai mulți arbori de pe două străzi din Capitală vor și tăiați.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Arborii aflați în stare fitosanitară necorespunzătoare de pe strada Mitropolit G. Bănulescu Bodoni și Alexandr Pușkin vor fi curățați sau tăiați. Informația a fost făcută publică de Primăria municiului Chișinău. Potrivit informațiilor, acțiunea are loc în contextul desfășurării lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe aceste două străzi în perimetrul străzii Alexei Mateevici și Ierusalim.

Soarta ciudată și istoria monumentelor din Chișinău

„Autoritățile publice locale vor curăța și tăia arborii aflați în stare fitosanitară necorespunzătoare: au ramurile uscate, ori sunt în stare de putrefacție și reprezintă un impediment pentru lucrările de amenajare a pavajului”, este precizat în informarea de presă.

Pentru lucrările de rabilitare a trotuarelor din zona respectivă, municipalitatea acordă aproximativ 40 de milioane de lei, bani publici. În cazul în care rădăcinile copacilor nu vor fi înlăturate în următorii 1-3 ani pavajul nou va fi distrus, așa cum s-a întâmplat cu învelișul asfaltic existent sau cu pavajul vechi, precizează specialiștii.

Masa lemnoasă obținută în urma lucrărilor de tăiere sau curățire sanitară a arborilor va fi utilizată pentru reparația băncilor din parcuri și scuaruri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova