Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tratamente gratuite la sanatoriu: Vezi cine va beneficia

Veste bună pentru o categorie de persoane. Acestea vor beneficia de tratamente gratuite la sanatoriu.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Soții participanților la cel de-Al Doilea Război Mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace din rândurile militarilor căzuți la datorie sau ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate vor beneficia de tratamente la sanatoriu din partea statului.

Prima de asigurare medicală, oferită gratuit veteranilor de război

O decizie în a cest sens a fost luată de miniștrii Cabinetului Chicu. Potrivit documentului, în această categorie se înscriu și copiii acestora, până la atingerea vârstei de 18 ani sau după această vârstă, dacă își continuă studiile în instituțiile de învățământ la cursurile de zi, până la terminarea studiilor. Totuși, vârsta tinerilor nu va depăși 23 de ani.

Asigurarea cu bilete de tratament sanatorial în centrele de reabilitare ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi în alte instituţii de acest tip, în condiţiile stabilite de Guvern se va face o dată la trei ani.

Au dreptul la tratament sanatorial, în condițiile prezentei legi, soții care s-au aflat în relații de căsătorie cu veteranul de război căzut la datorie sau cu persoana cu dizabilitate de pe urma războiului decedată, la data decesului acesteia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova