Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedie cumplită în sectorul Botanica al Capitalei: Un adolescent a murit înecat

Un adolescent a murit astăzi înecat într-un iaz din sectorul Botanica. Medicii n-au reușit să-l resusciteze.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Un băiat de aproape 15 ani s-a înecat astăzi la prânz într-un iaz din sectorul Botanica al Chișinăului.

Salvatorii și pompierii contribuie cu lecții online la proiectul Primăriei Chișinău

După ce salvatorii au scos din apă corpul adolescentului, medicii au depus eforturi să-l resusciteze, dar n-au reușit, fiind constatat decesul.

Poliția Chișinău precizează că băiatul s-a înecat într-un iaz de pe Bulevardul Dacia, la care venise împreună cu un prieten, pe biciclete, ambii fiind locuitori ai sectorului Buiucani.  

Victima intrase în iaz pentru a se scălda și la un moment dat a devenit clar că are nevoie de ajutor. Prietenul său, rămas pe mal, ar fi încercat să-l ajute, dar fără succes.

Poliția și salvatorii au fost alertați în urma unui apel telefonic recepționat la 13:40 de către Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcție de Poliție Chișinău. Nu s-a precizat cine a fost autorul apelului.

Organele de drept investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.

De la începutul anului și până pe 4 august, în bazinele acvatice din țară își pierduseră viața 56 de persoane, inclusiv 6 minori, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova