Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragedia de la Beirut: Agenția Navală, despre nava pe care s-ar fi produs explozia

Agenția Navală atrage atenția că, deocamdată, nu este cert faptul că deflagrația din Beirut s-a produs anume la bordul navei care a navigat anterior sub pavilion moldovenesc.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Nava „Rhosus”, pe care s-ar fi produs aseară o explozie puternică în timp ce se afla în zona portului Beirut (Liban), nu mai naviga sub pavilionul de stat al Republicii Moldova încă din anul 2014.

Ion Chicu, despre explozia din Beirut: Nava nu mai este sub Pavilionul Republicii Moldova

Precizarea este făcută astăzi de Agenția Navală a Republicii Moldova, care confirmă declarațiile făcute în dimineața zilei de premierul Ion Chicu. 

Agenția Navală informează că respectiva navă a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc pe 23 februarie 2012, dar a fost radiată forțat în 2014 din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova, din cauză că i-au expirat documentele de înregistrare.

„Proprietarul navei, conform informației din Registrul de Stat al Navei al Republicii Moldova, este o companie înregistrată în Panama. Totodată, această navă a fost transmisă în navlosire conform contractului (bareboat charter) la o companie din Insulele Marshall”, precizează Agenția Navală.

Totodată, autoritatea atrage atenția asupra faptului că, deocamdată, nu este cert faptul că deflagrația s-a produs anume la bordul acestei nave. În prezent, autoritățile din Liban investighează cazul și abia urmează să-și anunțe concluzia, menționează Agenția Navală.

Agențiile internaționale de presă au transmis că o explozie puternică s-a produs marți seara, 4 august, în zona portului Beirut. Potrivit autorităților locale, jumătate dintre clădirile orașului au fost avariate, spitalele au fost supraaglomerate din cauza numărului mare de victime. Conform ultimelor date, numărul morților ca urmare a exploziei este de 78 de persoane. Numărul celor răniți depășește 4.000 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova