Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trucul simplu ce te poate ajuta să elimini substanțele nocive din pepenii verzi

Astăzi marcăm Ziua Harbuzului. Iar pentru că în luna august pepenele verde se bucură de o popularitate aparte, trebuie să cunoașteți criteriile după care puteți alege cel mai delicios harbuz și, cel mai important, care nu vă va provoca probleme de sănătate.
Sputnik
Trucul simplu ce te poate ajuta să elimini substanțele nocive din pepenii verzi

Pentru nimeni nu este un secret că legumele și fructele de sezon sunt contaminate cu nitrați, iar pepenele verde nu este o excepție. Harbujii sunt tratați cu diverse substanțe chimice agricole, inclusiv pentru a atrage atenția cumpărătorului cu un aspect arătos și o coajă cât mai lucioasă.

Redactorul-șef al revistei "Tainele Sănătății", Vlad Sainciuc, susține că pepenele verde are o mulțime de beneficii, dar să recunoaștem că nu fiecare consumator are norocul să găsească un harbuz netratat chimic și care să conțină multe vitamine.

''Harbuzul este un diuretic foarte puternic, de aceea se recomandă să nu mâncăm pepenele verde mai târziu de ora 15, pentru că acțiunea lui începe peste opt ore după consum. Acesta curăță rinichii, elimină excesul de acid uric în sânge, iar odată cu eliminarea apei din organism se elimină toate sărurile și are loc o curățire totală a organismului. Totuși, cei care au pietre la rinichi nu este de dorit să consume pepene verde în exces'', a declarat el.

În acest sens, Vlad Sainciuc spune că simpla spălare cu apă a harbuzului nu va îndepărta poluanții de pe suprafața harbuzului, dar și pesticidele. Potrivit lui, bicarbonatul de sodiu este produsul minune care poate îndepărta toate impuritățile și nitrații. Metoda este foarte simplă și nu necesită mult timp.

Două tone de zemoși cu o cantitate dublă de nitrați: ANSA i-a lichidat – Foto

"Turnați într-un vas un litru de apă și adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. Puneți harbuzul și lăsați-l acolo timp de 15-20 minute. Apoi clătiți-l neapărat sub un jet puternic de apă. Această metodă chiar funcționează", a explicat Sainciuc.

Referindu-se la alegerea corectă a unui harbuz, specialiștii menționat câteva caracteristici exterioare la care trebuie să atragă atenția fiecare consumător precum: mărimea harbuzului (nu trebuie să fie prea mare și să fie ușor), nu trebuie să aibă tăieturi și fisuri, pedunculul trebuie să fie uscat, coaja lucioasă, iar dungile evidențiate clar.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Trucul simplu ce te poate ajuta să elimini substanțele nocive din pepenii verzi

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova