Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când vor fi anunțate rezultatele Admiterii 2020 la universitățile din țară

Procesul de înscriere la studii în universitățile din Republica Moldova continuă. Doritorii de a-și face studiile în instituțiile de învățământ superior pot depune dosarele.
Sputnik

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Doritorii de a studia la universitățile din Republica Moldova mai au timp la dispoziție pentru a depune dosarele.

Din cauza situației epidemiologice legate de răspândirea COVID-19 în acest an, admiterea se face altfel decât în anii precedenți. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis ca în perioada 27 iulie - 4 august să se desfășoare depunerea online a dosarelor de concurs.

Sesiunea de admitere 2020: Cum se va desfășura

După această etapă, cei care vor să urmeze studii superioare vor afla pe data de 7 august rezultatele preliminare. Începând cu data de 8 până pe 18 august va avea loc depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați. Recepționarea se va efectua conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. Pe 20 august fiecare instituție va prezenta rezultatele finale ale Admiterii 2020.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova