Cum va fi reparată Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Capitală

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a efectuat, astăzi, 30 iulie, o vizită de lucru la Casei-muzeu „A. S. Pușkin”.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Oficialul a discutat cu administrația Casei-muzeu despre demararea lucrărilor de restaurare a complexului muzeal, devizul de cheltuieli, procesul de elaborare și aprobare a setului de acte permisive pentru derularea procedurilor de achiziții publice pentru efectuarea lucrărilor de restaurare, activitățile de păstrare a patrimoniului cultural etc.

De ziua nașterii lui Pușkin: lucruri mai puțin cunoscute din viața poetului în Basarabia
În context, secretarul de stat, Andrei Chistol a vizitat depozitele de patrimoniu ale instituției, pentru a verifica starea de conservare a bunurilor culturale aflate în gestiunea Casei-muzeu.

Astfel, în comun cu administrația instituției muzeale, s-a decis că, pe lângă lucrările de restaurare a acoperișului, urmează a fi amenajat și dotat cu echipament tehnic necesar depozitul de patrimoniu și atelierul de creație. Concomitent cu lucrările de restaurare, vor fi efectuate cercetări arheologice pe teritoriul complexului și lucrări de amenajare curentă a Casei-muzeu „A. S. Puskin”.

Cum va fi reparată Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Capitală

La final, secretarul de stat Andrei Chistol a reiterat faptul că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va oferi în continuare sprijinul și asistența necesară administrației Casei-muzeu „A.S. Pușkin” în vederea desfășurării unei activități eficiente a instituției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova