Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor activa grădinițele din Capitală după 1 septembrie: Ce spune Ion Ceban

Reluarea activității grădinițelor, dar și a școlilor a fost unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Reluarea activității grădinițelor și școlilor din Capitală se va face gradual, astfel încât să nu fie afectată starea de sănătate a copiilor.

Când ar putea fi redeschise grădinițele din Capitală - răspunsul primarului Ion Ceban

Precizarea a fost făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. Edilul șef este de părere că micuții și elevii trebuie să revină la grădinițe și școli de la 1 septembrie, dar după metode care să nu pună în pericol sănătatea nimănui.

Astfel, Ceban propune ca la prima etapă după redeschiderea grădinițelor, să fie admiși în instituții copii de 4-7 ani. Pe măsură ce situația se va îmbunătăți vor putea frecventa grădinița și cei de 2-4 ani.

Primarul crede că este necesar să fie redus și programul de activitate a instituțiilor. Astfel, ar fi bine să se afle la grădiniță nu mai mult de 7 ore. O decizie în acest sens urmează să fie aprobată de Comisia Municipală.

Ion Chicu a anunțat când ar putea fi redeschise școlile și grădinițele: Detalii>>>

Ion Ceban a mai spus că managerii instituțiilor vor fi obligați să respecte instrucțiunile aprobate de Comisia Națională. Aceștia vor asigura cu cantități de săpun și dezinfectat spațiile educaționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova