CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Psihologii americani și canadieni au efectuat două cercetări paralele pentru a studia de ce cuplurile nefericite au probleme de separare, informează site-ul Asociației Americane de Psihologie, care a publicat rezultatele cercetărilor.
Primul studiu, care a durat zece săptămâni, a inclus un eșantion de 1348 de persoane în vârstă de 26 de ani. În primul rând, cuplurile tinere au fost rugate să răspundă la întrebări legate de evoluția relațiilor lor: cât de mult efort au făcut pentru a-și construi relația, ce reacție a partenerului lor așteaptă în timpul separării, le place partenerul lor ...
În același timp, a fost realizat un alt studiu cu aceleași metode, care acoperă un eșantion de 500 de persoane în vârstă de 32 de ani, dintre care 442 intenționau să-și părăsească partenerul. Acest studiu a durat două luni.
Cu toate acestea, în ciuda faptului că aceste două studii au fost independente, au obținut același rezultat. Cei care au vrut să pună capăt relației lor au avut probleme în a face acest lucru de teama de a-și răni partenerul.
"Când persoana şi-a dat seama că partenerul ei era foarte atașat, ea a inițiat în mai puţine cazuri separarea. Se referă și la cei care nu erau prea atașați de partenerul lor, precum și la cei care nu erau mulțumiți de relațiile lor. În general, nu vrem să rănim sentimentele partenerilor noștri și este important pentru noi să știm ce vor", spune Samantha Joel, unul dintre autorii cercetării.
Potrivit acesteia, studiile anterioare au arătat de asemenea că oamenii au avut probleme în a pleca pentru că le era frică să rămână singuri sau pentru că au depus prea mult efort pentru a-și construi relația. Acest lucru a dezvăluit faptul că indivizii au pus la bază propriile interese, ceea ce nu a fost confirmat de acest nou studiu.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova