Accidente

Accidentul îngrozitor în care a murit primarul comunei Piatra: Poliția a dezvăluit detalii

Accident teribil noaptea trecută în raionul Orhei: trei persoane, inclusiv primarul unei comune din raion, au murit după ce au fost lovite în plin de un automobil la volanul căruia se afla un șofer beat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Un șofer care a urcat băut la volan a lovit mortal trei pietoni. În teribilul accident și-a pierdut viața primarul comunei Piatra, Maria Țugui, iar fiul ei se află în stare gravă la spital.

”Mariana Țugui a fost o persoană deosebită și un om dedicat activității sale. În calitate de primar al comunei, Mariana Țugui a realizat multe lucruri frumoase, multe și multe altele urma să le realizeze. Cel mai recent succes, dar și bucurie personală a ei a fost finalizarea sistemului de iluminat stradal. Mariana Țugui a fost primarul care a sfințit locul. A fost un primar dedicat, care și-a iubit localitatea și a fost mereu conectată la grijile cetățenilor.Plecarea Marianei Țugui a lăsat un gol imens în sufletele noastre. Raionul Orhei a pierdut un bun primar, o bună gospodină și o mamă extraordinară”, se arată într-un comunicat al Consiliului Raional Orhei.

Accidentul îngrozitor în care a murit primarul comunei Piatra: Poliția a dezvăluit detalii

Cum s-a produs accidentul

Poliția a fost alertată în noaptea de sâmbătă, la 23:18. La locul accidentului s-a deplasat conducerea Inspectoratului de Poliție Orhei, procurorul de serviciu, grupul operativ și angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică, au comunicat pentru Sputnik surse din cadrul IP Orhei.

Măsură drastică anunțată de Ministerul de Interne pentru șoferii băuți la volan - Video

În urma investigațiilor s-a stabilit că un bărbat de 30 de ani, în stare de ebrietate alcoolică, se deplasa cu un automobil Mazda pe strada centrală a satului, în direcția orașului Orhei.

”Pentru a depăși o mașină care circula în fața sa, șoferul automobilului Mazda a intrat pe trotuar și a lovit trei pietoni care mergeau pe partea opusă a drumului”, a precizat sursa.

În urma accidentului, doi pietoni au murit pe loc – două femei în vârstă de 60 și 49 de ani. O tânără de 21 de și un adolescent de 14 ani au fost transportați în stare gravă la spital. Peste aproximativ două ore fata a murit la Reanimare.

Testul de alcoolemie a arătat că șoferul avea o concentraţie de 1,33 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reținut, fiindu-i intentat dosar penal. Acesta riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 12 ani și lipsirea de dreptul de a conduce.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova