Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tiraspolul menține încă 16 posturi de control de-a lungul Zonei de Securitate

În cadrul unei discuții telefonice, Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au stabilit data întrevederii bilaterale. Totodată a fost abordată mai multe probleme ale celor două maluri ale Nistrului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova Igor Dodon va avea o întrevedere cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. Data a fost stabilită de cei doi oficiali astăzi, în cadrul unei discuții telefonice, și va avea loc cel mai probabil la sfârșitul acestei luni. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful statului anunță că unul dintre subiectele discuției de astăzi a fost „problema posturilor temporare care au fost instalate de către partea transnistreană de-a lungul Zonei de Securitate, la sfârșitul lunii martie, în calitate de măsuri de combatere a pandemiei de coronavirus”.

Liderul transnistrean a informat că inițial au fost create 31 de astfel de posturi de control, iar după încheierea regimului de urgență numărul acestora s-a redus până la 16 posturi.

Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, promulgate de Igor Dodon - detalii

„Partea transnistreană anunță că pe perioada stării de urgență, numărul de treceri a așa-numitei „frontiere” a fost, în medie, de 3 mii de persoane pe zi, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțin decât până la introducerea carantinei”, scrie Dodon pe Facebook.

Președintele a reiterat poziția Chișinăului de a continua realizarea măsurilor pentru a restabili regimul liberei circulații a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, care funcșiona până la introducerea măsurilor de carantină provocate de pandemie.

De precizat, după dialogul dintre Dodon și Krasnoselski din data de 3 iunie, partea transnistreană a relaxat măsurile restrictive pentru deplasarea cetățenilor printr-un șir de localități care se află sub jurisdicția autorităților constituționale ale Republicii Moldova. Este vorba despre satul Varnița din raionul Anenii Noi, satul Copanca din raionul Căușeni și mai multe localități din raionul Dubăsari - Pohrebea, Pârâta, Roghi, Vasilievca, Doroțcaia, Molovata Nouă, Cocieri. După aceasta, numărul „trecerilor” zilnice s-a majorat până la 6 mii.

După eliminarea restricțiilor de deplasare a locuitorilor regiunii transnistrene, din 29 iunie, numărul „trecerilor” s-a ridicat la 12 mii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova