Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Statul alocă bani pentru inițiativele tinerilor la nivel local

Autoritățile locale din Chișinău și din 9 centre raionale vor primi bani din Bugetul central pentru susținerea programelor de granturi pentru inițiativele tinerilor la nivel local.   
Sputnik

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Din Bugetul de Stat vor fi alocate 700 de mii de lei autorităților locale din 9 centre raionale și celor din Capitală pentru susținerea programelor raionale și municipale de granturi pentru inițiativele tinerilor la nivel local. 

Statul va aloca zeci de milioane de lei pentru îmbunătățirea vieții în sate – detalii

O hotărâre ce prevede acest lucru a fost adoptată în ședința de miercuri, 8 iulie, a Guvernului. Subiectul a fost prezentat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Cele 700 de mii de lei vor fi distribuite autorităților locale din Chișinău, Anenii Noi, Criuleni, Fălești, Nisporeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei, Soroca și Ungheni.

Hotărârea Guvernului prevede că valorificarea fondurilor repartizate autorităților administrației publice locale se va efectua în conformitate cu prevederile acordurilor de parteneriat privind dezvoltarea centrelor de tineret semnate între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și consiliile raionale.

În total, Legea Bugetului pentru 2020 prevede alocarea a 1,5 milioane de lei pentru susținerea programelor raionale și municipale de granturi pentru inițiativele tinerilor la nivel local.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova