Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cazul accidentului soldat cu două decese, produs acum două luni în Capitală

Procuratura oferă noi detalii despre soarta șoferului care, acum două luni, a provocat un accident soldat cu decesul a două persoane și cu rănirea altor patru.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Procuratura municipiului Chișinău anunță despre expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a șoferului care a provocat un grav accident rutier acum două luni, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020, când inculpatul, la volanul unui Audi, a trecut pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului”, amintește Procuratura.

În urma impactului, șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat. Pe tot parcursul urmăririi penale acesta și-a negat vina și a refuzat să colaboreze cu procurorii.

Ieri totuși el și-a recunoscut vinovăția, iar procurorii au trimis în judecată dosarul de învinuire pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova