Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Corneliu Ciurea: Ce se ascunde în spatele criticilor opoziției

A treia tentativă eșuată. Parlamentul nu s-a întrunit nici ieri din lipsă de cvorum. Doar 50 de deputați au fost prezenți în sala de plen, în timp ce minimumul necesar pentru a lua act de proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea era de 51 de parlamentari.
Sputnik
Corneliu Ciurea: Ce se ascunde în spatele criticilor opoziției

Deputații fracțiunilor PAS, PPDA, ai grupului Pro Moldova și ai Partidului „ȘOR” au boicotat și ieri ședința plenară a Parlamentului. Partidul Acțiune și Solidaritate a menționat că este gata să susțină proiectele Guvernului, însă în procedură obișnuită, fiind examinate în plen, după ce Executivul va renunța la angajarea răspunderii. 

A treia tentativă eșuată: Parlamentul nu s-a întrunit nici astăzi din lipsă de cvorum
Ce câștigă opoziția politică dacă continuă această abordare, care ar părea dintr-o parte că este în detrimentul cetățenilor, întrucât multe proiecte nu pot fi votate?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik Moldova, politologul Corneliu Ciurea a declarat că în condițiile actuale opoziția nu este capabilă să promoveze o agendă constructivă, întrucât nu are o echipă cu care să creeze un front comun.

Evident că opoziția nu recunoaște acest lucru, din această cauză este nevoie de deconspirarea intențiilor ascunse ale opoziției, susține politologul.

"Din cauza incapacității de a forma o echipă între ei, opoziția nu poate să promoveze lucruri constructive, însă trebuie să acționeze politic. În aceste condiții, singura opțiune care-i rămâne este să pună accent pe agenda negativă și pe boicotarea guvernării. Își camuflează această agendă negativă spunând că va veni cu un "guvern minune", dar aceste lucruri par deocamdată imposibile, pentru că nu există voturi pentru a înscăuna acest guvern", a opinat Corneliu Ciurea.

Amintim că săptămâna trecută proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea se referă la majorarea veniturilor și cheltuielilor Bugetului – respectiv, va crește și deficitul, vizează majorarea salariilor medicilor, acordarea unor indemnizații unice persoanelor cu venituri reduse.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova