CHIȘINĂU, 7 iul – Sputnik. Luni, 6 iulie, a fost deschisă Conferința națională „Educație Online”, care se va desfășura până pe 11 iulie, prin legătură internet, și al cărei scop este instruirea și formarea în mediul online a cadrelor didactice în ceea ce privește utilizarea resurselor și instrumentelor digitale în procesul de predare la distanță.
Cadrele didactice vor fi instruite de experți din Republica Moldova, România, Rusia și SUA, a precizat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC). Experții vor vorbi despre metodologia predării la distanță; instrumentele și platformele de predare la distanță; instrumentele web pentru crearea activităților interactive; integrarea cărților digitale și a materialelor 3D în procesul de predare-învățare-evaluare; instrumentele și procedeele de evaluarea la distanță etc..
La evenimentul de deschidere a participat și Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, care le-a mulțumit cadrelor didactice și partenerilor implicați în dezvoltarea proiectului Educație Online pentru receptivitate, dedicație și profesionalism.
„Educatieonline.md s-a anunțat din start a fi, dar rămâne și în continuare un proiect ambițios, de amploare și cu un impact valoros. Aproximativ 27.400 de profesori din cadrul învățământului general din republică vor putea utiliza în munca lor o infrastructură mai calitativă a învățământului, creată pe baza platformei educatieonline.md”, a spus ministrul Educației.
Potrivit lui Igor Șarov, estimativ, un număr de 331.000 de elevi din instituțiile de învățământ din întreaga țară, precum și 9.874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități vor avea acces la programul școlar elaborat într-o nouă formă, care le va permite să urmeze programul educațional în clasă, dar și la distanță, accesând materialul didactic de pe platforma educatieonline.md.
Ministrul Igor Șarov a menționat că „investiția în resursa umană este valoroasă” și de aceea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va sprijini instruirile, formarea continuă a cadrelor didactice, pentru a asigura un proces de predare – învățare - evaluare calitativ.
Ministerul Educației a informat că, pe parcursul celor cinci zile ale conferinței online, cadrele didactice vor avea posibilitatea să participe la o serie de sesiuni live, webinare și tutoriale, care vor cuprinde o gamă largă de instrumente și platforme web, ce pot fi folosite în procesul de predare la distanță, într-un mod interactiv și creativ.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova