Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Monumentul eroilor din satul Holercani și-a recăpătat aspectul maiestuos

Pe plăcile de granit au fost restabilite numele și prenumele tuturor originarilor din această localitate, care ai plecat pe front și nu s-au mai întors.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik, Irina Leahova. În satul Holercani din raionul Dubăsari al Republicii Moldova a fost restaurat monumentul ridicat pe mormântul frățesc al soldaților sovietici care au murit în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Acesta este primul dintre cele treisprezece monumente dedicate eroilor acelui groaznic război care urmează să fie restaurate în acest an cu sprijinul financiar al Ambasadei Rusiei în Moldova.

Petrovici: Parada dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei va rămâne în istorie

”Sculptura ostașului-eliberator și-a recăpătat aspectul maiestuos de odinioară, iar numele eroilor înhumați în mormântul frățesc au fost înveșnicite în granit”, a comunicat Ambasada.

Restaurarea monumentului a fost realizată de Organizația slavă pentru drepturile omului (”Вече”), cu sprijinul financiar al Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și administrației locale. O contribuție esențială a avut detașamentul de cercetași „August” și Clubului istoric și patriotic rus care au restabilit și au făcut precizări în lista soldaților înhumați în mormântul frățesc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova