Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon avansează trei scenarii, între care o coaliție de salvare națională

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avansat trei scenarii pentru ieșirea din impas în condițiile în care Guvernul a rămas fără susținere parlamentară: guvern minoritar, o alianță de salvare națională și alegeri parlamentare anticipate.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 iun. - Sputnik. "Ce facem mai departe? Este una dintre cele mai actuale întrebări în Republica Moldova. În prezent, Parlamentul deja nu mai corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie, iar Guvernul are o susținere parlamentară la limită", scrie Igor Dodon pe Facebook, în cadrul rubricii "Președintele Răspunde".

De ce Guvernul Chicu nu va pica ușor și repede - comentator politic

Și tot el propune o soluție: partidele anti-oligarhice să elibereze Parlamentul de bandiți.

"Toate partidele anti-oligarhice din Parlament trebuie să își consolideze eforturile pentru a elibera Legislativul de bandiți", scrie șeful statului.

Și tot el avansează trei scenarii.

"Cum putem face acest lucru? Avem 3 scenarii posibile: rămâne Guvern minoritar, facem o coaliție de salvare națională între PSRM, PDM, PAS și DA sau, la fel, aceste patru partide anti-oligarhice se întâlnesc și decid că mergem la alegeri parlamentare anticipate. Eu sunt disponibil săptămâna viitoare să avem o discuție cu liderii acestor formațiuni – Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase", a scris Dodon.  

El a mai spus că în Parlamentul Republicii Moldova are loc vânzxarea și cumpărarea deputaților. Și cetățenii regretă acest fapt. El a dat exemplu PDM care a intrat în Parlamentul cu 30 de deputați, iar acum a rămas cu 13. Practic 16 deputați au părăsit partidul, a precizat șeful statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova