Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Douăzeci și doi de polițiști din Orhei s-au infectat cu COVID-19

22 de polițiști din Orhei au fost testați pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către reprezentanții Ministerului de Interne.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 iun. - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului s-a anunțat că 20 de polițiști de la Inspectoratul din Orhei au fost testați pozitiv la COVID-19.

Focar de infecție în Primăria Bălți: 37 de angajați au fost testați pozitiv la COVID-19
Sputnik Moldova i-a solicitat Ministerului de Interne să confirme informația, iar purtătorul de cuvânt al instituției, Alina Zbancă, ne-a declarat că, de fapt, sunt 22 de cazuri de infectare la Inspectoratul din Orhei. În total, au fost testați 164 de angajați.

”Angajații infectați urmează tratamentul. Unii polițiști se află în autoizolare, iar restul activează respectand toate masurile necesare. Ei au un anumit regim de munca, în asa fel încât pericole nu exista. Noi avem infectați în tote subdiviziunile MAI. Asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt la ușă și să mergem acasă”, a precizat Alina Zbancă. 

În data de 15 iunie, un ofițer din cadrul Poliției Naționale a decedat din cauza COVID-19. Bărbatul de 42 de ani, care lucra în sistemul polițienesc al Republicii Moldova din 1997, a fost internat la Spitalul Clinic Republican, însă din cauza unor maladii de care suferea și care au dus la complicații pe parcursul tratamentului, a pierdut lupta cu virusul. Ofițerul era căsătorit și avea 2 copii. 

Potrivit datelor de la MAI, 256 de angajați ai ministerului au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 dintre care 140 s-au vindecat. Astăzi, deputații au cerut ca săptămâna viitoare ministrul de Interne, Pavel Voicu, să prezinte în Parlament un raport cu privire la situația epidemiologică din Inspectoratele de Poliție din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova