Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: 417 persoane sunt în stare gravă din cauza COVID-19

Ministerul Sănătății a prezentat datele actualizate cu privire la situația epidimiologică. Potrivit informațiilor, 417 pacienți sunt în stare gravă, dintre care 24 persoane sunt conectați la aparate de respirație asistată.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 iun. - Sputnik. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, în această dimineață, a decedat un bărbat de 67 de ani din Comrat. Acesta a fost internat în data de 12 iunie cu hipertensiune arterială.

Un angajat al MAI a fost răpus de COVID-19: A lăsat în urmă doi copii
Totodată, a murit un bărbat de 42 de ani din municipiul Chișinău. Este vorba de un angajat al MAI. În data de 29 mai acesta a fost internat la Spitalul Clinic Republican, cu diabet zaharat, hipertensiune arterială și angină pectorală de efort. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns 408. 

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 11 740 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 097 - în regiunea transnistreană. 

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 417 stare gravă, dintre care 24 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 887- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. 

În același timp, au fost confirmate 1 920 cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici-480, asistenţi medicali - 769, felceri - 104, personal auxiliar - 556, farmaciști - 23.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 43 persoane cu suspecție la COVID-19. Totodată, recent  171 persoane au fost tratate și externate. În total, 6 794 pacienți s-au vindecat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova