Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban, ședințe extraordinare cu administratorii piețelor și centrelor comerciale

Primarul Capitalei a cerut să fie respectate cu strictețe toate deciziile Comisiilor Extraordinare de Sănătate Publică.
Sputnik

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a convocat două ședințe extraordinare online – una cu administratorii pieţelor și alta cu administratorii centrelor comerciale, reţelelor de magazine şi alţi agenţi economici din municipiul Chişinău, fiind stabilite acţiunile care urmează să fie întreprinse pentru a preveni răspândirea virusului în rândul populaţiei.

La ședință au participat și viceprimarii, specialiștii epidemiologi, dar și poliția Capitalei.

”Am venit cu un apel ferm către administratori de a respecta strict măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19 și a ține cont de toate prevederile și recomandările Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău”, a comunicat Ceban pe pagina de Facebook.

ANSA: În multe piețe și magazine agroalimentare nu se respectă măsurile împotriva COVID
În acest context, el a solicitat ca fiecare entitate, agent economic, să informeze şi să monitorizeze populaţia (vânzătorii și cump

ărătorii) cu referire la restricțiile stabilite de autorităţi și să amplifice metodele de prevenire și control privind respectarea strictă a regulilor sanitar-epidemiologice în punctele de comerţ.

Cei care nu se vor conforma deciziilor Comisiilor Extraordinare de Sănătate Publică, vor fi sancționați, iar în acest sens au fost create și comisii intersectoriale care vor monitoriza situația în teritoriu, în piețe, centre comerciale și puncte de comerț, a avertizat Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova