Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Numărul cazurilor de coronavirus a depășit pragul de 10.000

Ministerul Sănătății a prezentat informațiile cu privire la situația epidemiologică din țară. Potrivit datelor instituției, astăzi au fost confirmate 218 cazuri noi de infectare cu coronavirus.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 iun. - Sputnik. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, pe parcursul acestei zile au fost efectuate 905 teste și s-au confirmat 218 cazuri noi de COVID-19, dintre care 4 în regiunea transnistreană. Din numărul total de teste, 664 sunt primare, iar 241 - repetate. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 10 025 de cazuri.

Informația dimineții: Încă șase decese provocate de COVID-19

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat prezența virusului, 12 sunt lucrători medicali. Este vorba despre 3 medici, 3 asistenți medicali, un felcer și 5 persoane care reprezintă personalul auxiliar.

Totodată, dimineață au fost confirmate 6 decese, iar acum au fost anunțate alte 6.

Este vorba despre 3 bărbați cu vârste cuprinse între 58 și 62 de ani: doi din Chișinău, iar unul din raionul Ceadîr-Lunga. Toți sufereau și de alte afecțiuni. 

Au pierdut lupta cu COVID-19 și trei femei. Cea mai tânără avea 35 de ani și era din raionul Taraclia. Celelalte două paciente aveau 60 și, respectiv, 72 de ani: una era din Chișinău, iar alta din UTA Găgăuzia. Toate sufereau și de alte maladii.

În total, de la începutul pandemiei 365 de oameni au murit în Moldova din cauza COVID-19. Până acum, 5 797 persoane s-au tratat de această infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova