Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce de Blajini au fost închise cimitirele din municipiul Cahul – Detalii

Cimitirele vor fi închise de Paștele Blajini la Cahul. Decizia a fost luată după ce în raion se înregistrează tot mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Autoritățile din Cahul au decis să impună din nou restricții din cauza cazurilor în creștere a infecției cu COVID-19. Piețele vor fi din nou închise, circulația transportului public se va sistată, iar accesul în cimitire de Paștele Blajinilor va fi interzis.

Ion Ceban a anunțat că cimitirele din Capitală vor fi închise de Paștele Blajinilor

„Considerăm că este un pericol eminent vizitarea cimitirelor în perioada aceasta a sărbătorilor creștine. Ne pare rău pentru acest pas, dar populația trebuie să înțeleagă că este din necesitate stringentă și dorința de a proteja sănătatea cetățenilor”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele raionului Vladimir Calmîc.

În data de 5 iunie a fost convocată de urgență Comisia Raionului Excepțională de Sănătate Publică. Cu participarea autorităților locale și directorilor instituțiilor medicale, s-a decis să fie impuse reguli mai stricte de profilaxie în răspândirea virusului. Astfel, s-a decis:

  •  Se sistează activitatea piețelor pe perioada 9 iunie- 22 iunie. Comisia permite comercializarea produselor agricole de producție proprie la Piața Centrală Cahul cu respectarea regulilor și verificări periodice.
  •  Se interzice accesul în cimitirile din raionul Cahul, cu excepția înmormântărilor pentru perioada 6 iunie- 19 iunie.
  •  Este sistată activitatea întreprinderilor mari din regiune ca S.A. Tricon, Draxlmaier și LTM, pentru 14 zile, în perioada 8 iunie – 21 iunie.
  • Este sistată circulația transportului public interurban pe teritoriul raionului, cât și prestarea transportului pentru agenții economici din teritoriu în perioada 8-21 iunie.

„Situația este foarte îngrijorătoare. Avem o creștere semnificativă a numărului de cazuri de infecție. Cauza este că cetățenii au înțeles incorect ridicarea acelor măsuri de restricții impuse în perioada stării de urgență. Avem laboratorul din Cahul care zilnic testează sute de persoane”, a mai adăugat vicepreședintele raionului Cahul.

Datele Ministerului Sănătății arată că până acum în raionul Cahul au fost înregistrate 449 de cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 232 de persoane s-au tratat, iar alte 12 persoane au murit. În data de 5 iunie, în raionul Cahul au fost confirmate 26 de cazuri noi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova