Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a avut o discuție telefonică cu Krasnoselski: Ce probleme au abordat

În cadrul convorbiri telefonice s-a discutat despre procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol și problemele cu care se confruntă localnicii care au nevoie să circule între cele două maluri ale Nistrului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova a avut miercuri o discuție telefonică cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui Dodon, a avut loc un schimb de opinii cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, au fost analizate anumite rezultate ale ședințelor Grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii.

Dodon: Cum vor circula cetățenii în regiunea transnistreană în contextul stării de urgență

”Am convenit să continuăm dialogul pentru a identifica soluții în vederea consolidării încrederii dintre oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. În mod special, am analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente râului Nistru”, a informat șeful statului pe pagina sa de Facebook..

 Președintele a menționat că o atenție aparte a fost acordată situației din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni, localnicii de aici fiind nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor.

”Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective. Am fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului”, a subliniat Igor Dodon.

El a reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană.

”Împreună cu domnul Krasnoselskii am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus. Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a conchis președintele Moldovei.

În regiunea transnistreană este în vigoare, până pe 15 iunie, regimul stării de urgență din cauza pericolului răspândirii noului coronavirus. Acesta a fost instituit pe 16 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova