Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu a făcut un anunț optimist: Iată ce a explicat premierul

Situația acumulărilor la Bugetul de Stat se ameliorează treptat, susține prim-ministrul Ion Chicu. Potrivit lui, încasările la finalul lunii mai erau cu doar 5,6% mai slabe decât la finalul anului 2019. Diferența ar fi de 400 de milioane de lei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. „Situația bugetară rămâne a fi una dificilă, dar gestionabilă”, pentru că se „ameliorează treptat”, a anunțat premierul Ion Chicu în această seară pe pagina sa de Facebook.

Ce se întâmplă cu veniturile la bugetul de stat și ce spune Ion Chicu despre creditul rus

„Dacă în luna aprilie am avut o diminuare a veniturilor față de aprilie 2019 cu 960 mln. lei (cu 31,3%), apoi în luna mai, această diminuare este de 3 ori mai mică - 307 mln.lei (10,7%). În total, pe primele 5 luni avem cu 829,8 mln.lei (5,6%) mai puțin la BS decât în 2019”, a anunțat premierul.

Deoarece pe celelalte componente ale Bugetului Public Național avem o creștere cumulativă a veniturilor cu 430 mln. lei, diferența între veniturile totale acumulate la BPN în primele 5 luni ale anului 2020 față de 2019 este de circa 400 mln.lei, a mai precizat Ion Chicu.

La finalul postării, prim-ministrul a dat asigurări că statul își va onora toate angajamentele financiare, inclusiv plata pensiilor și investițiile capitale. Ion Chicu s-a declarat încrezător că „Se poate!” acest lucru.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova