Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Universitatea de Medicină, câștigătoarea unui concurs internațional - detalii

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova a devenit unul dintre câștigătorii apelului "Schimbările climatice – o posibilă convergență între interesul uman și conservarea planetei?".
Sputnik
Universitatea de Medicină, câștigătoarea unui concurs internațional - detalii

În luna ianuarie curent, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) a lansat apelul "Schimbările climatice – o posibilă convergență între interesul uman și conservarea planetei?".

COVID-19: USMF a lansat o platformă de cercetare privind sănătatea populației - detalii

Astfel, mai multe universități din Europa Centrală și de Est au răspuns apelului prin inițierea unor proiecte de anvergură, iar autorii ideii au selectat proiectele a opt instituții de învățământ superior din cinci țări, printre care se numără și Universitatea de Medicină din Moldova. În total, la concurs au fost înaintate 18 propuneri de proiecte de către șapte țări.

Proiectul "Cooperare interdisciplinară și interinstituțională în domeniul sănătății umane în contextul schimbării climei" a fost elaborat de către Catedra de igienă generală din cadrul USMF și urmează a fi implementat în perioada iunie-decembrie 2020.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", coordonatorul de proiect și conferențiarul universitar la Catedra de igienă generală, Cătălina Croitoru, a menționat că acest proiect va deschide noi oportunități și posibilități atât pentru studenți și profesori, cât și pentru întreaga societate.

"Este un proiect de colaborare atât interdisciplinară cât și interinstituțională în domeniul sănătății umane în contextul schimbărilor climaterice. Pentru universitate acest proiect va veni cu niște programe de instruire în câteva domenii, programe de studii pentru studenți în microbiologie și instruire la distanță pentru medicii de familie. Totodată, vom pregăti un program pentru cetățenii noștri în care vor fi distribuite pliante și filmulețe video privind schimbările climaterice", a declarat Cătălina Croitoru.

De menționat că în anul curent acesta este deja al doilea proiect acceptat spre finanțare de AUF. Potrivit saitului oficial a USMF, la începutul acestei luni, Disciplina de limbi moderne în parteneriat cu Centrul de Reușită Universitară din cadrul instituției au câștigat un alt proiect privind pedagogia activă în predarea disciplinelor medicale și a francezei de specialitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova