Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Nouă decese și peste 140 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Informații actualizate privind numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Control.
Sputnik

CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Alte 147 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi după procesarea a 1103 de teste. Astfel, numărul total de îmbolnăviri crește până la 5553 de persoane, iar cazurile active a trecut pragul psihologic de 3000 și constituie 3131 de persoane. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Control.

Dodon: ”Va fi anunțată stare de urgență sau cod roșu în sănătatea publică”

Potrivit informațiilor prezentate din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 26 sunt din rândul angajaților din sistemul medical. Mai exact, este vorba de șase medici, șapte asistenți medicali și 13 persoane care fac parte din personalul auxiliar. În stare extrem de gravă rămân în continuare 21 de persoane, acestea fiind conectate la respirație dirijată. 

De asemenea astăzi s-a înregistrat și un număr mare de decese. Nouă persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus doar într-o singură zi. Numărul total ajunge la 194 de victime. Totodată, alte 52 de persoane au fost complet vindecate și externate. 

Datele prezentate de autorități sunt doar la o zi înainte de încheierea perioadei în care în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență. De precizat, după 60 de zile, mâine, Republica Moldova iese din această perioadă, dar va fi anunțată stare de urgență și cod roșu în sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova