Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal monstru în UE și DEMISIE: Angela Merkel, asociată cu Adolf Hitler!

Ministrul de Externe a anunțat că i-a cerut ambasadorului să șteargă imediat comentariul și că ”Germania va primi scuze”.
Sputnik

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik, Evan Răutu. Un incident cel puțin ciudat a avut loc între două state ale Uniunii Europene: ambasadorul Maltei în Finlanda a asociat-o pe Angela Merkel și demersurile sale cu ”visul lui Hitler”!

În Marea Britanie au fost publicate ultimele mesaje ale naziștilor
Ambasadorul Michael Zammit Tabona a fost raportat după ce ar fi scris pe pagina sa de Facebook:

”Acum șaptezeci și cinci de ani l-am oprit pe Hitler. Cine o va opri pe Angela Merkel? Ea a îndeplinit visul lui Hitler! Să controleze Europa”.

La scurt timp, ministrul maltez de Externe, Evarist Bartolo, a anunțat că i-a cerut ambasadorului să șteargă imediat comentariul și că ”Germania va primi scuze”, relatează Times of Malta

Liderul opoziției din Malta, Adrian Delia, a criticat postarea lui Zammit Tabona și a subliniat că Merkel a sprijinit în mod constant Malta în diferite situații.

”Angela Merkel a fost o sursă de stabilitate în Europa și o campioană a democrației care nu ar putea fi niciodată comparată cu ideile extremei drepte”, a spus Adrian Delia.

Azi, Michael Zammit Tabona și-a dat demisia, informează sursa citată. Zammit Tabona a devenit ambasadorul Malta în Finlanda în 2014, a fost numit politic - nu este un diplomat în carieră.

Postarea sa, copiată, circulă pe mediile de socializare, primind chiar aprecieri de la diverși contestatari ai Germaniei și ai cancelarului Merkel.

Scandal monstru în UE și DEMISIE: Angela Merkel, asociată cu Adolf Hitler!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova