Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Activități pe timp de carantină: Recomandările unui psiholog

Starea de urgență îi impune pe oameni să stea acasă și să iasă doar în caz de necesitate stringentă. Chiar dacă unii agenți economici și-au reluat activitatea, iar bugetarii au ieșit din nou la muncă, totuși sunt mulți oameni care continuă să stea acasă.
Sputnik
Activități pe timp de carantină: Recomandările unui psiholog

Psihologul Zinaida Gribincea spune că perioada de autoizolare are și unele avantaje. Anume în această perioadă psihologul le recomandă oamenilor să-și găsească diverse ocupații pentru ca viața în cei patru pereți ai casei să nu pară o închisoare.

"Fiecare om trebuie să decidă pentru sine ce gamă de activități dorește să practice în mediul casnic. Este important să ne gândim că ar fi bine să facem acele lucruri pe care nu ni le-am putut permite în perioada în care eram activi profesional. La moment, fiecare om trebuie să facă ceea ce poate pentru a se menține activ și sănătos. Fiecare om are activități ce-i provoacă satisfacție. La moment luăm o pauză de la tot ce este agitație și avem șansa să vedem și avantajele acestei izolări", a menționat Zinaida Gribincea.

Amintim că starea de urgență a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova în data de 17 martie, pe o perioadă de 60 de zile, astfel că ea expiră în data de 15 mai. Recent, autoritățile au anunțat că nu intenționează să extindă această stare de urgență, iar multe instituții vor reveni la regim normal. Mai mult, după o lună și jumătate de pauză magazinele de construcții, de haine și încălțăminte și-au reluat activitatea. Oamenii sunt îndemnați să poarte măștile și mănușile de protecție, să dezinfecteze încăperile de lucru, inclusiv echipamentele. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova