Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații actualizate: Alte 139 de cazuri de infecție cu COVID-19 și două decese

Ministerul Sănătății informează că alte 139 de cazuri de infecție cu COVID-19 au fost confirmate timp de 24 de ore și încă 2 persoane au murit.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 mai - Sputnik. Alte 139 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, toate fiind cu transmitere locală. Au fost testate primar şi repetat 1254 de persoane. Bilanțul celor infectați cu noul coronavirus a ajuns astfel la 4867 cazuri.

COVID-19: Rusia a venit în ajutorul Moldovei în cel mai dificil moment

În Chișinău au fost confirmate astăzi 42 de cazuri, la Cahul - 8, la Bălți - 7, Ungheni - 7, Ceadîr-Lunga - 6, Soroca - 6, Edineț - 5, Ocnița - 5, Strășeni - 5, Ialoveni - 4, Anenii Noi - 3, Căușeni - 3, Criuleni - 3, Dubăsari - 3, Rezina - 3, Basarabeasca - 2, Fălești-  2, Hâncești - 2, Orhei - 2, Călărași - 1, Leova - 1, Râșcani-1, Ștefan-Vodă - 1, Telenești - 1. Alte 16 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în stânga Nistrului. 

În 25 de cazuri confirmate astăzi este vorba despre lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 14, personal auxiliar – 5.

Astăzi au fost înregistrate alte 2 decese, cauzate de infecţia COVID-19, după ce mai devreme s-a anunțat despre șapte noi victime. Este vorba de o femeie de 71 de ani din regiunea transnistreană care suferea și de diabet zaharat, hipertensiune, cardiopatie. În al doilea caz este vorba de o femeie de 66 de ani din Orhei. Aceasta a fost internată în data de 30 aprilie în cadrul Spitalului Clinic Republican. Ea mai suferea  de hepatită cronică, hipertensiune arterială de gradul III și obezitate de gradul II.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova