Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miniștrii moldovean și român ai Apărării au avut o discuție telefonică – Video

Pentru viitorul an de studii, în instituții militare de învățământ din România au fost alocate 67 de locuri pentru efectivul Armatei Naționale a Republicii Moldova. Precizarea a fost făcută de ministrul român al Apărării, într-o discuție cu omologul său de la Chișinău.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Ministrul moldovean al Apărării a avut o discuție prin telefon cu omologul său român săptămâna trecută. Acest fapt este anunțat marți, 5 mai, într-un comunicat de presă al ministerului de la Chișinău.

Ministrul Oleg Țulea: „Apreciem înalt acest ajutor frățesc din partea României”

Discuția a vizat cooperarea în combaterea pandemiei COVID-19, dar și cea în cadrul proiectelor bilaterale tradiționale.  

Potrivit comunicatului oficial, miniștrii Alexandru Pînzari și Nicolae-Ionel Ciucă au stat de vorbă în contextul acordării Republicii Moldova a sprijinului medical pentru prevenirea răspândirii COVID-19, prin detașarea echipei din 42 de medici și asistenți medicali, din cadrul ministerelor Apărării și Sănătății de la București.

Ministrul Alexandru Pînzari și angajați ai ministerului și Armatei au înregistrat și un mesaj video cu mulțumiri către partea română.

„Ministrul Pînzari a ținut să mulțumească oficialului român pentru sprijinul Armatei României acordat în susținerea medicilor moldoveni, dar și în repatrierea recentă a unui militar al Armatei Naționale din Mali, menționând că țara vecină este permanent alături de instituția noastră de apărare, demonstrând solidaritate în special în situații dificile, cum ar fi cea în legătură cu răspândirea COVID-19”, informează sursa citată.

În cadrul discuției, cei doi miniștri și-au exprimat regretul că situația generată de pandemia COVID-19 a cauzat suspendarea proiectelor de cooperare și a  activităților comune.

Lucrul excepțional pe care-l face Spitalul Militar din Chișinău în lupta cu COVID-19

Oficialii au discutat despre stadiul actual al cooperării dintre cele două instituții de apărare și despre activitățile comune desfășurate în diverse domenii - exerciții, cursuri, schimburi de experiență.

Nicolae-Ionel Ciucă a precizat că, pentru anul 2020, în instituții militare de învățământ din România au fost alocate 67 de locuri pentru efectivul Armatei Naționale.

Reamintim că, săptămâna trecută, România a trimis în Republica Moldova 42 de medici și asistenți medicali, printre care şi 11 cadre medicale ale Ministerului Apărării Naţionale. Aceștia și-au început deja activitatea în instituțiile medicale strategice din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul implicate în combaterea COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova