Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Focuri de armă la frontiera de stat: Misiune specială de reținere a doi tineri

Doi indivizi care au trecut ilegal frontiera de stat pe râul Nistru i-au pus pe jar pe polițiști, ei fiind nevoiți să tragă focuri de avertisment.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 mai - Sputnik. Rețineri cu focuri de armă la hotarul de est a țării noastre. Doi moldoveni au încălcat frontiera de stat în apropierea satului Tudora, raionul Ștefan Vodă.

Poliția de Frontieră: Iată câți moldoveni s-au întors acasă în ultimele 24 de ore

Fiind în misiune de serviciu, echipa mobilă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a observat pe râul Nistru o barcă cu motor care a trecut ilegal din Moldova în Ucraina. Patrula Poliției de Frontieră a monitorizat o perioadă acțiunile acestora. În momentul în care bărbații, cu vârste de 19 și 30 de ani, au revenit pe teritoriul Republicii Moldova, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea lor, însă aceștia au opus rezistență și au încercat să se ascundă în grădina unui localnic.

La scurt timp, din respectiva grădină a ieșit un bărbat cu un pistol și i-a amenințat pe polițiștii de frontieră, aflați în misiune. Pentru a imobiliza bărbatul înarmat, angajații Poliției de Frontieră au efectuat trei focuri de avertisment în plan vertical. Ulterior, a fost solicitat grupul de intervenție din cadrul Direcției regionale Est.

Confirmat: Șeful Poliției de Frontieră testat pozitiv la COVID-19

Peste o perioadă, tinerii care inițial s-au ascuns în casa bărbatului de 53 de ani au ieșit, fiind îmbrăcați în alte haine. Aceștia au negat cu vehemență implicarea lor în trecerea ilegală a frontierei de stat și prezența lor în barca ce a traversat râul Nistru. În urma operațiunii nimeni nu a fost rănit.

În prezent, cazul este cercetat de către ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției regionale Est, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și luarea deciziei privind săvârșirea infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Dacă va fi demonstrată vinovăția tinerilor, aceștia riscă amendă în mărime de până la 37 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova